Congresul Studenților din România (mai 2018)

Uniunea Studenților din România

     Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească din țară, reunind un număr de 108 organizații din 17 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități. Uniunea studenților din România este reprezentată în Consiliul Economic și Social al României.

     USR și-a construit în timp o cultură organizațională puternică, ce generează energie și entuziasm în rândul membrilor și voluntarilor și a ajuns să promoveze o serie de valori și principii comune pentru unitate, profesionalism, continuitate, non-partizanat.

     Proiecte dezvoltate de Uniune: Congresul Studenților din România, USR SummerCamp, Festivalul UNIFEST, Gala Studentului, WinterCamp, Academia de Training pentru Elevi, Academia de Training pentru Studenți.

Congresul Studenților din România

     Congresul Studenților din România a prins viață în anul 2008 din dorința Uniunii Studenților din România de a pune în contact studenții cu principalii actori decizionali din domeniul educațional și instituțiile conexe cu scopul de a identifica problemele actuale ale tinerilor și de a genera strategii de rezolvare a acestora.

     La 100 ani de la Marea Unire, Uniunea Studenților din România își propune să identifice neajunsurile sistemului educațional și să contureze cadrul ideal pentru următorul secol. Astfel, ajuns la cea de-a XI-a ediție, Congresul Studenților din România va aborda subiecte de actualitate, dar și de viitor, precum:

  • dezvoltarea spiritului civic,
  • însușirea educației financiare,
  • dobândirea competențelor antreprenoriale,
  • creșterea gradului de angajabilitate în domeniul studiat.

     Toate aceste subiecte constituie pilonii principali pentru alcătuirea rezoluției "Educație 10.0 - Construim viitorul!".

     Cea mai importantă inițiativă legislativă rezultată în urma Congresului Studenților din România din anul 2013 este adoptarea Legii Internshipului de către Guvernul României.

     Totodată, Congresul Studenților din România a primit în cadrul Galei Tineretului din România locul II, la secțiunea Muncă și Angajabilitate.

ASIO și Congresul Studenților din România

 

     Asociația Studenților Ingineri din Oradea face parte din Uniunea Studenților din România (USR), adoptând astfel ideile dezbătute de cei din urmă și realizând proiecte de avergură națională la fel ca multe asociații studențești ce aderă la USR.

În ceea ce privește ediția a XI-a a Congresului Studenților din România, ASIO a participat la ședința desfășurată la Palatul Parlamentului, sala "C.A. Rosetti" prin următorii membri:

  • Cosma George - Președinte ASIO
  • Chilba Cristian - Vicepreședinte al departamentului IETI
  • Bacter Răzvan - Trezorier ASIO
  • Cîndea Alin - Membru ASIO

     La această adunare națională, alături de ASIO, au mai participat și următoarele asociații orădene:

  • Uniunea Studenților din Oradea (USO)
  • Asociația Studenților Economiști din Oradea (ASEO)

Text redactat de către Bacter Răzvan.

Cât de folositoare ți-a fost această postare?

Faceți click pentru a evalua!

Media / 5. Numărul voturilor:

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Congresul Studenților din România (mai 2018)

Updated on 2019-06-02T00:35:39+03:00, by ASIO.